Mi mást is hallgathatna az ember élelemkészítés közben egy szombat délelőtti napon, a céklától talpig bíborpöttyökben :)
Tegnap megkívántam a céklát, ma pedig elgondolkoztam azon, hogy eddig miért csak főtt, ecetes saláta formájában fogyasztottam? Biztosan van nyers, ehető felhasználási módja is. Megkérdeztem a barátomat, a guglit :D Sok-sok recept, ezerféle felhasználás, villanykörte izzik a fejem felett, megvan a saját recept! -Ha már valaki korábban kitalálta természetesen nem tulajdonítom el Tőle, csak tudatosítom magamban, hogy nem találtam fel a spanyol viaszt :)-
Íme a recept:
Hozzávalók:
2 nagyobb cékla
2 nagyobb alma
2 nagy evőkanál méz
2 kvs kanál dijoni mustár (magos)
színes bors (örlővel) -de lehet fehér, vagy fekete is, sztem mindegy-
kb 1 kvs kanálnyi frissen facsart citromlé
Vettem a két nagy fej egészséges céklát. Honnan tudom, hogy egészségesek? Az ananászra van tutibevált módszerem, hála Pistinek :) De alapvetően vásárláskor mindig mindent megtapogatok, szaglászok, körbeudvarolok, s ha megvan a kölcsönös szimpátia egymáséi lehetünk :)
A céklákat alaposan megmostam, majd zöldséghámozóval megpucoltam. Ugyanígy tettem az almákkal is. Majd lereszeltem őket a nagy lyukú reszelőn -amivel a káposztát szoktuk-. Jól összedolgoztam őket, majd egy külön tálba összekevertem a mézet a mustárral, citromlével, színes borssal. Az egészet összekutyultam és ez lett a végeredménye. Szerintem isteni fincsi lett, és igazi vitaminbomba!
Az egészségre gyakorolt jótékony hatásait pedig nem lenne hely felsorolni :)
Jó étvágyat kívánok!
/Mivel 4 céklát vettem, a maradék kettőből céklás szendvicskrémet tervezek, majd meglátom mi kerül bele, vagyis hozzá, ugyanis kis lyukú reszelőn már lereszeltem. Terveim szerint natúr vajkrém, bors, fokhagyma -mert imádom, és nagyon egészséges, azért remélem a vámpírok nem menekülnek el tőlem :)-. Majd teszek fel képet, amint készen van, de most megyek festeni/
Zsizsik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése